Szüreti felvonulás 2016

Borlovagrendek vonultak végig az utcákon, borászok portékájukat kínálták, a parton pedig kisebb gasztronómiai fesztivál várta az érdeklődőket. Szüreti felvonulás képekben.

– Balatonfüred jövője azon múlik, hogy minden áron megőrizzük az értékes szőlőterületeinket. Fontos minden olyan rendezvény, amely erre hívja fel a figyelmet, ilyen ez az ünnep is. Nem volt szerencsés ez az év, komoly károkat szenvedtek a szőlőültetvények, de talpra fogunk állni, ehhez viszont összefogásra van szükség. Kérem igyák, kóstolják a gazdák borait – e szavakkal nyitotta meg a szüreti fesztivált Bóka István polgármester.

A felvonulásra ezúttal is sokan voltak kíváncsiak. A Szent István térről induló menetben a borlovagrendek mellett Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara, a Reformkori Hagyományőrzők Társasága, gólyalábasok, zászlóforgatók, általános-, és középiskolás diákok vettek részt. A Kisfaludy Színpadig tartó útvonalon 18 borász várta borkóstolóval a résztvevőket, lent a parton pedig zsúfolásig telt nézőtér fogadta a menetet.

Forrás: balatonfured.hu